Referenciák

Ügyfeleink védelmét tartjuk a legfontosabbnak, ezért referenciáinkat cégnév nélkül, de valós képekkel mutatjuk be.

HÁLÓZAT KORSZERŰSÍTÉS 

Egyik cég keresett meg minket, hogy a korábban kiépített hálózat nem megbízható, a padláson vezetett kábelek útban vannak. A hálózat egyes számítógépei a lehetséges hálózati sebesség tizedével mennek. Többször tapasztaltak a hálózati problémákat.

A felmérés alapán kiderült, hogy a számítógépes hálózat – a folyamatos bővülések során – nem lett optimalizálva.

 

Bizonyos eszközök, melyek nem is ekkor terhelésre lettek méretezve, olyan helyeken üzemeltek, amik jelentősen túlmutattak az eszköz részére meghatározott működtetési paraméterektől. Stb…

Megterveztünk és kiviteleztünk egy optikai gerinchálózatot. Az egyes hálózati eszközöket zárt, szünetmentes tápegységgel felszerelt rack szekrényekben helyeztük el. A nem megbízható kábeleket lecseréltük. A szükséges helyeken a csatlakozókat cseréltük.

TELJES RENDSZER KORSZERŰSÍTÉS, KIÉPÍTÉS 

A cég azzal keresett meg, hogy lassú a hálózat. Olyan tevékenységet végeznek, ami nagy adatmozgással jár de ezt a „szerver” már nem bírja.

A felmérés alapján azt tapasztaltuk, hogy egy gyenge internettel rendelkező telephelyen a cég szerver egy un. NAS volt. Ez végezte a közös állományok kiszolgálását, a levelezés fogadását, a küldött fájlok FTP szolgáltatáson való fogadását. Az eszközben az azstali számítógépekre méretezett disket találtunk.

A rendszer tervezése során Virtual Desktop környezetet ajánlottunk Nekik. A telephely költözése során a teljes, új helyen lévő  hálózatot felméretük, műszeresen teszteltük. 

A szükséges helyeken új csatlakozásokat építettünk ki, a hibás, nem megfelelő minőségű kábelezést cseréltük.

Az új szerverre 1 nap alatt tettük rá a meglévő számítógépeket úgy hogy azok már adatot nem tartalmaztak, hanem Virtual Desktop üzemmódban közvetlenül a szerverez csatlakoztak. Ezzel a korábbi elavult szoftverek kérdése is megoldódott.

A korábbi szerver új, a backup funkcióra megfelelő diskeket kapott és már „csak” a biztonsági mentések tárolása a feladata.

A levelezést a helyi szerverről a Microsoft felhőjébe költöztettük.

 

TELJES RENDSZER KORSZERŰSÍTÉS, KIÉPÍTÉS 

Egy korábbi ismerős keresett meg azzal, hogy jelenleg Ő végzi a cégben – egyéb más feladat mellet – a rendszergazdai tennivalókat is, de a cég fejlődése és az Ő munkája is már külső szakember bevonását igényli.

A rendszer felmérése kapcsán olyan körülményekkel találkoztunk, amit azonnal orvosolni kellett. A javaslat és a terv is egy teljesen új Virtual Desktop környezet kialakítása volt, melyben a szerver szerver-hotelben kerülne lehelyezésre.

Sajnos az ismerős nem érte meg a rendszer átadását és beüzemelését mert nemsokkal megbeszélésünk után elhunyt. Dokumentáció hiányában sajnos sok olyan információ így nem tudott eljutni hozzánk, ami az üzemeltetés szempontjából lényeges lett volna.

A rendszer kiépült. Több telephelyet VPN-el összekapcsolva, megoldva a biztonsági mentések, a Wifi (hálózati, vendég és mobil telefonoknak szánt) hozzáféréseket és még nagyon sok a cég számára konkrét bevételt hozó megoldást.

TELJES RENDSZER KORSZERŰSÍTÉS, KIÉPÍTÉS 

A feladatunk ebben a projektben az volt, hogy egy olyan cégnek, akik igennagy méretű állományokkal dolgoznak olyan hálózatot alakítsunk ki, amely ezt a forgalmat bírja. 

A több mint 100T adattároló kapacitással rendelkező szerver és a kiépített 10G-s hálózat tervezése és szállítása és az általuk használt nagyteljesítményű munkaállomások ezt lehetővé tették.

 

Iroda

2092 Budakeszi
Szőlőskert utca 21.

Telefon

(+36) 30 951 8838
(+36) 1 920 3514

Email

kapcsolat@arendszergazda.hu

E-mail küldés:

Csak számokat adjon meg!